2023FotbalSport

FK Varnsdorf – SK Sigma Olomouc B 1:1 (1:1)

V prvním utkání ročníku 2023/24 F:NL přivítali varnsdorfští na svém stadionu 23.července 2023 tým z Moravy – SK Sigma Olomouc B. Necelá osmistovka natěšených fanoušků byla zvědavá, jak se nově sestavenému mužstvu povede ostrý start do sezony.

Od úvodního hvizdu se varnsdorfští tlačili na polovinu olomouckých a jejich sevřená obrana měla s jejich rychlými akcemi plno práce. I když si domácí vypracovali několik dobrých brankových příležitostí, ani jednu nezužitkovali. Skóre se poprvé měnilo ve dvacáté minutě. Nenápadný brejk olomouckých úspěšně zakončil Michal Gulas, když doklepl míč za Vaňákova záda, 0:1. Domácí se dál snažili a za svoji snahu byli odměněni ve čtyřicáté minutě. Po standartní situaci míč propadl až na zadní tyč k Vojtěchu Stránskému, který si skákavý míč zpracoval a hlavičkou vyrovnal. 1:1.

Druhý poločas byl zcela v režii olomouckých. Již ve čtyřicáté šesté minutě byl ve vápně faulován Filip Uriča. Exekuci nařízeného pokutového kopu vykonával Gulas, ale Vaňák vystihl směr a vytěsnil míč mimo branku. I nadále se hrálo jen na polovině domácích, kteří si jen sporadicky dostali na polovinu hostů. Je až s podivem, že další branka do jejich sítě již nepadla.