2023Akce

Slavnosti města Rumburk – 2023

Slavnosti města Rumburk se uskutečnily 19.srpna 2023 v parku Rumburské vzpoury. Pro návštěvníky byl připraven bohatý kulturní program, včetně dalších doprovodných akcí. Akci v 10 hodin zahájil průvod od parku na náměstí a zpět. Následně na velkém pódiu, po úvodních slovech představitelů města a ředitelky Domu kultury Střelnice Rumburk, odstartoval sled představení pro děti a koncertů :  Mimoni, Lollipopz, Vojta Nedvěd & TieBreak, Kamil Střihavka & Leaders!, LVC – Holektiv, HOLKI, Richard Müller, Raego. Celodenní maraton ukončila ohnivá show skupiny RCZ – Rammstein Tribute Show.

Doprovodné akce :

Městská knihovna Rumburk – Společenský sál –  Remember Karel Kryl – koncert hitů Karla Kryla a vzpomínek na spolupráci s ním, účinkují Pavel Foltán, Petr Bublák a Standa Berkovec – Foltánband.
Veteránklub Sever – Lužické náměstí – Veteránem severem – výstava historických vozidel, 21. ročník srazu Veteránklubu Sever
Zajímavost nakonec. Město Rumburk nechalo vyhotovit pamětní mince k příležitosti 725. výročí první písemné zmínky o Rumburku. Mince byly prvně k prodeji na Slavnostech města Rumburk přímo ve stánku historické mincovny pana Bohumila Štěpánka z Jablonce nad Nisou. Následně budou k dostání v Městském informačním centru v Rumburku.