2023FotbalSport

FK Varnsdorf – AC Sparta Praha B  2:2 (0:2)

V pátém kole podzimní části F:NL ročníku 2023/24 přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém stadionu 13. srpna 2023 pražský AC Sparta Praha B. Předzápasová bilance hostů na venkovních stadionech byla záporná. Jedno vítězství, jedna remíza a dvě porážky. Statistika domácích nebyla moc odlišná. Jen dvě remízy a dvě porážky. Pěkné počasí přivedlo do ochozů Kotliny přes tisícovku diváků, kteří byli zvědaví, zda první tři body v sezoně zůstanou ve Varnsdorfu.

První poločas nenabídl divákovi pohledný fotbal. Ano, bojovalo se o každý míč, ale to bylo tak všechno. Šance na obou stranách se rodily těžkopádně a zakončení se také moc nedařilo. V osmé minutě se sice domácí Danny Samko po levé straně dostal až do velkého vápna, ale jeho přihrávku Matěj Kubista nedokázal z bezprostřední blízkosti dopravit do sítě. Naopak udeřilo na druhé straně. Brejkovou akci měl možnost v 11. minutě zakončit Schánělec, když si naběhl na centrovaný míč do pokutového území. Byl ale stažen Švandou a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Tomáš Schánělec bezpečně proměnil, 0:1. Následovala řada dobrých varnsdorfských šancí k vyrovnání, ale ani jednu se nepodařilo přetavit ve vyrovnávací branku. I když hosté hráli spíše za zabezpečené obrany, přesto jejich napadání dělalo domácím hráčům dost problémů při zakládání útoku. Ve čtyřicáté minutě jednu takovou nepřesnou rozehrávku vystihl Roman Horák, který si navedl míč na pravou nohu a střelou z hranice velkého vápna podruhé prostřelil domácího gólmana, 0:2. Za tohoto stavu skončil i první poločas.

Ve druhé půli se dal očekávat nástup Varnsdorfu. Ten se dostavil. Domácí postupně převzali iniciativu a začali diktovat tempo. Jejich akce začaly být nebezpečné a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit branku. V sedmdesáté třetí minutě se k nepřímému kopu postavil Danny Samko. Jeho centr sklepl Osaghae Solomon Jakubu Hodkovi, který uklidil balon do branky. I když hráči sparty reklamovali ofsajd, hlavní rozhodčí to nebral v potas, 1:2. Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Další pěkný centr domácího týmu do velkého vápna našel Jakuba Firbachera a ten tvrdou ranou pod břevno vyrovnal, 2:2. Varnsdorfští byli při chuti, ale z dalších nejméně tří tutovek, nedokázaly ani jednu proměnit v kýženou vítěznou branku.