2016HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Frýdlant 3:6 (1:2,2:1,0:3)

V prvním kole play-out Krajské ligy mužů Libereckého kraje o páté místo přivítali varnsdorfští hokejisté 14.února 2016 na zimním stadionu tým HC Frýdlant. V nadstavbě základní části se hraje na dvě vítězná utkání. I když v konečné tabulce základní části dělí obě mužstva sedmnácti bodový rozdíl, v play-out se začíná od nuly.

První třetina přinesla vyrovnaný, oboustranně útočný hokej, s mírnou optickou převahou domácích, kteří byli častějšími hosty v obranném pásmu frýdlantských.  Ale co naplat, dva rychlé útoky hostů, první dvě střely na branku varnsdorfských a do haly svítilo skóre 0:2! Závěr třetiny patřil domácím, kteří snížili a do kabin se šlo za stavu 1:2. Přestávka varnsdorfským prospěla. Druhou třetinu zahájili úspěšným využitím přesilovky. Vyrovnáno. Následně využili zmatku v rozehrávce hostů a šli do vedení. Bohužel hosté obratem odpověděli brankou a srovnali na 3:3. Do konce třetiny obě mužstva přečkala několikeré vyloučení a na druhou přestávku se šlo za stavu 3:3. V poslední třetině bylo jasné, že kdo první vstřelí branku, bude blíže k prvnímu vítězství v play-out. Bohužel průběhu poslední třetiny ovlivnil sporný výrok rozhodčích, kteří deset minut před koncem zápasu odpískali varnsdorfské střídačce technickou chybu – šest hráčů na ledě. Hosté nabídnutou šanci využili, vytvořili si tlak a šli do vedení. Domácí se snažili o zvrat. Minutu a půl před koncem odvolali brankáře. Bohužel přesilovka šest na pět se nepovedla a hosté zvýšili na rozdíl dvou branek 3:5. V posledních vteřinách zápasu se prosadili ještě jednou a zvítězili 3:6. Varnsdorfští mají ještě jednu šanci na zvrat a to při druhém utkání na ledě frýdlantských.

Rekapitulace vstřelených branek :

Domácí: 15:11 Hodač Aleš (Prokop František, Falta Josef), 21:04 Protcenko Ilya (Kvavets Dmitri), 22:57 Prokop František

Hosté  : 9:03 Šíř Jakub (Kolmann Martin), 10:25 Šostý Marek (Špinka Michal), 23:32 Vrkoslav Roman (Kotrč Jan), 54:40 Kotrč Jan (Kolmann Martin), 58:56 Šíř Jakub (Hodač Jiří), 59:09 Janda Tomáš (Velechovský Ondřej)