2016HokejSport

Česko –Německo 1:5 (1:1,0:1,0:3)

Varnsdorfský zimní stadion zahájil letošní sezonu, po letní rekonstrukci vnitřních prostor, přátelskými zápasy ženských reprezentací České republiky a Německa, kategorie do 15ti let. První utkání bylo na pořadu 5. listopadu 2016 od 14.00 hodin a odveta se konala v neděli 6.listopadu 2016 od 11.00 hodin.

Sobotní první třetina se nesla v režii našich děvčat. První branka, ale jak se také později ukázalo i poslední, padla již na konci první minuty. Na německou branku se valil jeden útok za druhým, ale bez gólového efektu. Bohužel z ojedinělého protiútoku, v šesté minutě, se hráčkám německého týmu podařilo vyrovnat. V průběhu druhé třetiny se hráčky hostujícího týmu začaly postupně osmělovat a vyrážet ze sevřené obrany do rychlých protiútoků. To se jim v polovině zápasu vyplatilo a šly do vedení. Od této chvíle naše děvčata tahala za kratší konec. Makala, dřela, snažila se, ale nic jim nevycházelo. Iniciativa byla na straně hostů. V poslední třetině již německá děvčata dominovala. Naše ve snaze korigovat výsledek se dopustila několika chyb v obranné fázi a byla za to potrestána. V pohledném utkání, i přes bojovný výkon naší reprezentace, zaslouženě vyhrál tým Německa.

Pro úplnost v nedělní odvetě naše děvčata v základní hrací době, po třetinách 0:1, 1:1, 2:1, uhrála remizu 3:3. Rozuzlení nepřineslo ani následné prodloužení. V samostatných nájezdech nakonec byla úspěšnější děvčata z německého týmu. Konečný výsledek druhého utkání, Česko – Německo 3:4 po samostatných nájezdech.