2016HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa 5:10 (2:4,0:2,3:4)

V minulém, 9.kole, Krajské ligy mužů Libereckého kraje varnsdorfští hokejisté sice doma prohráli s jedním z favoritů celé soutěže mužstvem HC Lomnice na Popelkou, ale výkon týmu, zdecimovaný zraněními a nemocemi, fanoušky nadchl. V 10. kole čekal domácí boj o páté místo tabulky s mužstvem HC Česká Lípa, který na varnsdorfský zimák zavítal 4. prosince 2016. Hráčský kádr domácích byl již téměř kompletní. Fanoušci natěšený na vyrovnaný, možná i vítězný souboj. Začátek zápasu ale ukázal, že na ledě bude kralovat jen jedno mužstvo. Hosté. Než se domácí nadechli k akci, prohrávali v páté minutě první třetiny již o tři branky! Dá se říci, že o zápasu bylo rozhodnuto. Českolipští byli ve všech směrech lepším mužstvem a to po celých šedesát minut. Domácí se postupně dostávali do zápasu. Podařilo se jim vstřelit branku při své první přesilovce, ale hosté obratem odpověděli další brankou. V závěru první třetiny domácí přidali ještě jeden šťastný gól a zdálo se, že by mohli v dalších třetinách vývoj zápasu zdramatizovat, otočit. Jenže českolipští neměli pro tento scénář pochopení a i v druhé třetině hráli svou hru, kterou varnsdorfští jen velmi těžko zvládali. Skóre na konci druhé třetiny bylo výmluvné, 2:6. V poslední třetině domácí sice vstřelili tři branky, ale také další čtyři inkasovali. Fanoušci namlsaní výkon z minulého kola byli průběhem zápasu zklamaní. Udobřit si je budou moci varnsdorfští již příští týden. Tak snad to již vyjde!

Rekapitulace vstřelených branek :

Domácí:               8. Falta Josef (Oplt Daniel), 14. Bali Šoltés Petr, 47. Hradecký Antonín (Bali Šoltés Petr, Prokop František), 47. Hradecký Antonín, 60. Balo Pavel (Matějka Jaroslav)

Hosté:                   3. Říha Jakub (Bauer David), 4. Holčák Radek (Vejr Miroslav), 5. Bauer David (Ulbricht Radek), 10. Novák Václav (Žák Jiří, Bauer David), 25. Preussler Milan, 31. Říha Jakub (Bulva Ondřej), 42. Bauer David (Rašín Lukáš, Žák Jiří), 56. Preussler Milan (Ulbricht Radek), 59. Bašek Dominik (Ulbricht Radek), 60. Bašek Dominik (Rašín Lukáš)