2017Pozvánky

CZECH TRUCK PRIX 2017 – pozvánka

Jedním z vrcholů sportovního kalendáře Autodromu Most je každoročně Evropský závod tahačů na okruhu. Letos již 25. jubilejní ročník, jenž se bude konat v termínu 1. – 3.září 2017. Atraktivní motoristická disciplína, která si od svého prvního ročníku, uskutečnil se v roce 1985, získala velkou popularitu. Zásluhu na tom mají i úspěšní čeští piloti, namátkou Jiří Moslak, Bohumil Křesťan, Martin Koloc a další. V posledních letech je jednoznačně nejúspěšnějším tuzemským jezdcem šampionátu dvojnásobný mistr Evropy v kategorii jednotlivců a trojnásobný evropský šampion v kategorii týmů David Vršecký ze stáje Buggyra. Letos se opět připojil k týmovému kolegovi Adamovi Lackovi, který po celkovém druhém místě z roku 2016 usiluje o zisk trofeje nejvyšší. V průběžném pořadí letošního šampionátu mu patří první příčka. Na mosteckém okruhu se představí kompletní evropská špička v atraktivních tahačích MAN, IVECO nebo Merceres.
Pořadatelé připravili pro závodníky i diváky třídenní program, ze kterého namátkou vybírám. Celou víkendovou akci odstartuje páteční spanilá jízda truckových speciálů Mostem s kulturním programem a autogramiádou jezdců na centrálním 1.náměstí. Součástí závodního víkendu na autodromu bude i tradičně bohatý doprovodný program se spoustou zábavy a atrakcí pro velké a i malé. Například.  FAN Village v paddocku, kde se budou konat autogramiády jezdců, tiskové konference s jezdci po skončení jednotlivých závodů, semifinále soutěže Miss Grid, závodní simulátor, stolní fotbal,  krátký závod na cílové rovince s vybranými závodními speciály různých druhů a typů, v polední pouze kaskadérská show a spanilá jízda trucků po závodním okruhu. Dále Show and fun zóna s atrakcemi – americké kamiony, show kamiony, Monster Truck Show, autogramiáda jezdců ETRC, prezentace RC modelů trucků, večerní country koncert skupin Schlak a Cumbal, soutěže -páka, provaz, soutěž ve valení pneumatiky,…
Na dráze autodromu se uskuteční závody FIA European Truck Racing Championship, Clio Cup CE, KIA Lotos Race, Škoda Octavia Cup 2017, které mohou diváci sledovat sobotu od 08:45 do 18:05 hodin a v neděli od 08:30 – 17:35 hodin.
Sportovní fanoušci tracků se o prvním zářijovém víkendu, 1. – 3.září 2017, na mosteckém Autodromu jistě nudit nebudou. Několik snímků z Czech Truck Prix 2016.