2018HokejSport

HC Česká Lípa – HC Turnov 1931 2:6 (1:4,0:1,1:1)

V desátém kole KHL Libereckého kraje přivítali domácí 10.listopadu 2018 na svém ledě hosty z Turnova. Oběma týmům se start do letošní sezony příliš nevydařil. Turnovským po sedmi zápasech patří v tabulce s osmi body pátá příčka a českolipským se třemi sedmá. Poslední zápas se jim povedl, když zdolali vedoucí mužstvo soutěže HC Stavební stroje Jičín a získali první body. Nabízela se otázka, zda potvrdí dobrý výkon z minulého utkání a získají další body.

Obě mužstva vstoupila do utkání dravě, ale rozhodčí se rozhodli mít utkání plně pod kontrolou a tak již v první minutě poslali za držení na trestnou lavici turnovského Jágra. Domácí nabídnutou výhodu nevyužili a naopak sami museli od třetí minuty hrát ve čtyřech, když na trestné lavici za hákování odpočíval Michajličenko. Hosté početní výhodu také nevyužili. Udeřili až v šesté minutě, kdy se k sólu rozjel Miškovský. V pohodě se prodral obranou domácích a otevřel skóre, 0:1. V desáté minutě střelou od modré vyrovnal českolipský Novák, 1:1. Ale již v jedenácté minutě domácí obrana opět neuhlídala turnovského Miškovského, který přebral přihrávku na modré, prokličkoval pásmem, objel branku, vybruslil před ni a překonal bezmocného brankáře, 1:2. Ve třinácté minutě si jel na dvě minuty odpočinout domácí Novák, ale hosté výhodu nevyužili. Od šestnácté minuty si naopak přesilovku zahráli českolipští při vyloučení turnovského Zbroje za hákování, ale také bez brankového efektu. Těsně před jejím ukončením, v osmnácté minutě, poslali arbitři na trestnou lavici za faul loktem do obličeje domácího Osmaniho a přidali mu osobní trest, deset minut. Hosté šanci na skórování neodmítli. Českolipský obránce „zapomněl“ za brankou puk a dotírající turnovský Hanuš zblízka pohodlně zvýšil na 1:3. V posledních vteřinách třetiny překonal domácího brankáře Bohatého ještě střelou Zbroj a upravil stav utkání po první třetině na 1:4. V druhé třetině se českolipští výrazně zlepšili ve všech herních činnostech. Hra se vyrovnala. Hrál se oboustranně útočný hokej s celou řadou dramatických až brankových šancí na obou stranách. Domácí měli výhodu jednoho muže v poli při vyloučení turnovského Šimůnka za podražení od třicáté třetí minuty, ale nevyužili ji. Hosté byli úspěšní v třicáté sedmé minutě, kdy při závaru před brankou Bohatého dokázali protlačit puk za jeho záda, 1:5. Domácí naopak nevyužili ani čtvrtou přesilovku v utkání od třicáté osmé minuty, kdy za nedovolené bránění odpočíval na trestné lavici turnovský Šimůnek. V poslední třetině měli domácí od čtyřicáté první minuty další šanci na změnu stavu. Na trestné lavici odpočíval turnovský Vondráček, nevyužito. O dvě minuty později si jel tentýž hráč odpočinout opět, za podražení, ani tentokrát domácí početní výhodu nevyužili. Ve čtyřicáté osmé minutě nechala českolipská obrana příliš prostoru turnovskému Bělohorskému, který střelou překonal Bohatého. Ten na posledních dvanáct minut přepustil své místo v brance Andrýskovi, který při vyloučení Preusslera za krosček, od padesáté minuty, zlikvidoval několik nájezdů hostů. I za nepříznivého stavu 1:6 se českolipští snažili o jeho korekci, ale obranný val turnovských byl neprostupný. Až v padesáté čtvrté minutě překvapil Šesták nenápadnou střelou z úhlu brankáře hostů a snížil na 2:6. Závěrečný nápor domácích hosté přečkali a odvezli si z České Lípy tři body.

Rekapitulace vstřelených branek :

Domácí : 10. Novák, 54. Šesták (Holčák)

Hosté    :  6. Miškovský (Zákoutský Jiří), 11. Miškovský (Šimůnek), 18. Hanuš, 20. Zbroj (Hanuš), 34. Zákoutský Jan (Hanuš), 48. Bělohorský (Jágr)

Vyloučení :     5: 6

Diváci     :       100