2021FotbalSport

FK Varnsdorf – SFC Opava 0:3 (0:1)

V posledním domácím utkání, dohrávce 13. kola první půle F:NL, se na varnsdorfském stadionu, netradičně ve středu 24.listopadu 2021, za to před televizními kamerami, představil rozjetý tým ze Slezska – SFC Opava. Domácí jistě chtěli navázat na nedělní vítězný zápas, jenže hosté byli proti.

Od úvodního hvizdu se varnsdorfští tlačili na polovinu hostů, ale jejich dobře organizovaná obrana jim dělala problémy. Navíc se po získání míče rychle dostávali na dostřel Richterovy branky. První střela šla ještě mimo, ale v jedenácté minutě se již Opavané radovali. Domácí obraně po pravé straně utekl Samuel Šigut a po jeho technické střele z úhlu se Richter natahoval marně, 0:1. Za dalších pět minut to mohlo být pro varnsdorfské ještě horší. Ze skrumáže pálil Kramář, ale míč se přes padající obránce do branky nedostal. Největší šanci domácích měl ve třicáté druhé minutě Dominik Žák. Opavský brankář neudržel střelu z dálky. Ale následná Žákova dorážka skončila vedle jeho branky. V posledních vteřinách první půle pálil z úhlu Bojan Dordič, ale míč trefil jen boční síť.

Opavané utkání rozhodli v rozmezí šedesáté druhé až páté minuty. Domácí do té doby předvedli několik slibných akcí, ale obrana hostů si se všemi poradila. Skóre se měnilo až po přízemní střele z otočka k pravé tyči Richterovy branky. Pálil Lukáš Holík, 0:2. Za tři minuty na to dostal Samuel Šigut do běhu přihrávku, kterou zakončil střelou mezi Richterovy nohy, 0:3. O utkání bylo rozhodnuto. Varnsdorfští se snažili, ale na hosty neměli. Ti s přehledem dovedli zápas do vítězného konce.