2023FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Vysočina Jihlava  7:2 (2:1)

V sedmém utkání jarní části F:NL přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém trávníku ve středu 19.dubna 2023 mužstvo FC Vysočina Jihlava.  Po minulém vydařeném domácím utkání byla hrstka věrných fanoušků za chladného, deštivého počasí zvědavá, jak si domácí poradí se „sousedem“ z tabulky.

Úvod utkání patřil hostům. Přitlačili domácí na jejich polovinu a vypracovali si několik slibných šancí, které ale nedotáhli do konce. Hra se začala postupně vyrovnávat od desáté minuty. To se varnsdorfští postupně vymanili z tlaku jihlavských a převzali herní iniciativu. Také oni předvedli několik slibných akcí, ale brankou žádná neskončila. Až ve dvacáté čtvrté minutě otevřel skóre Patrik Schőn, který chytrým lobem potrestal nedorozumění v jihlavské obraně. Hosté opět přidali a dočkali se vyrovnání. Ve třicáté páté minutě se přízemní střelou z dálky, která byla tečována, trefil Jakub Selnar. Za stálého drobného deště se hrál pohledný kombinační fotbal. Když již se zdálo, že první půle skončí za stavu 1:1, skončila povedená přízemní střela Pavla Osmančíka, z dobrých dvaceti metrů, za zády jihlavského brankáře, 2:1.

Druhá půle měla dvě rozdílné části. Nejprve se hosté deset minut snažili o vyrovnání. To se jim nepodařilo. Pak následovala patnáctiminutovka varnsdorfských, kteří v rychlém sledu vstřelili pět branek! Postupně se trefili Pavel Osmančík, Patrik Schőn, Abdullahi Tanko – 2x a Matěj Kubista. Na další vývoj utkání neměla vliv branka v jejich síti, kterou hosté korigovali výsledek na konečných 7:2. Velmi povedené utkání ze strany varnsdorfského mužstva a tři body opět zůstaly v Kotlině.

Obrazová část je z prvního poločasu.