2023FotbalSport

FK Varnsdorf – FC Sellier & Bellot Vlašim 3:3 (2:1)

Ve druhém domácím utkání F:NL přivítali varnsdorfští na svém stadionu 2. srpna 2023 mužstvo FC Sellier & Bellot Vlašim. Necelá pětistovka fanoušků přišla v deštivém počasí podpořit své mužstvo v bitvě o první tři body.

Úvod sice opět patřil domácím borcům, ale stejně jako v prvním domácím utkání již ve čtvrté minutě inkasovali. Po centru z levé strany se prosadil hlavičkou důrazný Ebrima Singhateh. Varnsdorfští se snažili o vyrovnání jak kombinacemi, tak několika pěknými střelami z dálky. Vyrovnání se fanoušci dočkali ve třicáté třetí minutě. Po zahrání standartní situace si míč do vlastní branky srazil Albert Labík. Ve třicáté sedmé minutě Kotlina propukla v jásot podruhé. Pohlednou akci střelou pod břevno zakončil Dominik Gembický – 2:1. Za tohoto stavu skončila první půle.

Druhý poločas byl opět dramatický. Nejprve si hosté vynutili mírný tlak, který v padesáté deváté minutě přetavili ve vyrovnávací branku, když si na centr na přední tyč naběhl Petr Breda a hlavičkou nedal Vaňákovi šanci – 2:2. Při střídání domácích se na trávníku objevil Filip Firbacher, který v sedmdesáté sedmé minutě dorazil do sítě vyražený míč po střele Stránského – 3:2. Jenže poslední brankové slovo měli hosté. V osmdesáté osmé minutě vyrovnal Albert Labík. Domácí sice byli v posledních vteřinách blízko ke vstřelení branky, ale Solomon Osaghae na míč nedosáhl a píšťalka hlavního arbitra zůstala němá. I přes nepřízeň počasí viděli diváci pohledné utkání a šest pěkných branek. Dělba bodů byla spravedlivá.