2023MotoSport

DRIFT DDC SOSNOVÁ

Po dlouhé době se český drifting vrátil tam, kde začal, a to na legendární SOSNOVOU!

Úvodní věta z pozvánky na akci, která měla oficiální název „DRIFT DDC FINÁLE SOSNOVÁ“, se konala 13. – 14. října 2023, a to jak jinak než na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Organizátorem byla DRIFT Corporation ve spolupráci s Drift days Champions. Kromě vlastních závodů kategorie Street a Pro byl pro návštěvníky připraven doprovodný program – DRIFT taxi, závodní simulátor, hudební produkce s DJ’s, občerstvení a pro nejmenší RC Drift.

Program akce byl rozložen do dvou dnů. Pátek byl vyhrazen technicko – administrativním úkonům, po kterých následovaly tréninkové jízdy pro obě kategorie. Podvečerní blok patřil kvalifikacím. Šestnáct nejlepších z každé kategorie postoupilo do sobotního klání. V sobotu dopoledne se již trénovalo ve dvojicích – Battle. Po polední přestávce se divákům všechny posádky představily, a vrchol celé akce – Battle top16 Street a Pro – mohl začít.

Po celou dobu akce pořadatelé s obavou sledovali vývoj počasí. V pátek bylo pod mrakem, ale dešťové kapky se nekonaly, ani v noci. Sobotní předpověď vodu slibovala na 100%, jen byla otázka, kdy spadne. Mraky a déšť se přihnal na konci dopoledního bloku tréninkových jízd a vydržel téměř do konce polední přestávky. Při slavnostním nástupu sice již nepršelo, ale trať byla mokrá. I když dost rychle osychala, diváci se toho pravého driftování dočkali až v posledních jízdách kategorie Pro. Ale i s takto těžkými podmínkami si jezdci Marco Zakouřil, Martin Pompa a Michal Helebrandt i další poradili dobře. A diváci na tribunách si užívali pohodovou atmosféru perfektně připravené akce.

 
Krátká statistika akce :
Startovní listina : kategorie Street – 25, Pro – 28 přihlášených jezdců.
Návštěvnost       : pátek  – cca 200,  sobota – cca 1300 diváků.

Stupně vítězů    :
Street:
1)Tomáš Kuna
2) Lukáš Pánek
3) Michal Smrta
Pro:
1) Daniel Grosspitch
2) David Mrlina
3) Tadeáš Jagelka