2023HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Česká Lípa 1:3 (0:1,0:2,1:0)

Již ve dvanáctém kole základní části KLM Libereckého kraje ročníku 2023/24 přivítali muži HC TS Varnsdorf na svém ledu 3. prosince 2023 mužstvo HC Česká Lípa. Podle oficiálního zápisu utkání sledovalo „jen“ 23 diváků. O čemž si dovoluji pochybovat. Ale jedno je jisté. Ti, co přišli, byli svědky pohledného utkání. Po šedesáti minutách čistého času odcházela ze stadionu spokojenější hrstka českolipských fanoušků.

První třetina nabídla divákovi dramatické, pohledné a vyrovnané utkání. A nebýt jedné chybné rozehrávky varnsdorfských obránců na své modré v sedmnácté minutě, kterou Milan Preussler pohotově využil ke vstřelení vedoucí branky hostí, mohl být stav po první třetině 0:0. Ale byl 0:1. Ve druhé třetině českolipští přidali na rychlosti a důrazu. Bylo jen otázkou času kdy se bude měnit skóre. Bylo to ve dvacáté třetí minutě, když na trestné lavici za hrubost odpočíval Damašek. Branku vstřelil Benjamin Vomáčka. Varnsdorfští přečkali další oslabení od dvacáté osmé minuty, za hrubost odpočíval Procházka, ale za další minutu přece jen inkasovali z hole Jakuba Grešla, 0:3. Varnsdorfští měli výhodu přesilovky od třicáté páté minuty, za nesportovní chování odpočíval dvě minuty Žák, ale nevyužili ji. V poslední třetině se hra vyrovnala, ale hosté si své vedení hlídali a nepřipustili zvrat v utkání. Varnsdorfští přece jen skórovali v padesáté šesté minutě. Rychlé přečíslení dva na jednoho zakončil Adam Pešek, 1:3. I když domácí měli v závěru ještě jednu výhodu přesilové hry, skóre se již nezměnilo.

 
Statistika zápasu :
Domácí            : 55:28 Adam Pešek (Kamenický)
Hosté               : 16:11 Milan Preussler (Holčák,Rašín), 22:12 Benjamin Vomáčka (Černý, Rašín), 30:13 Jakub Grešl (Havel, Holčák)

Vyloučení        : 4:6 minut
Využití             : 0:1, v oslabení : 0:0
Diváci             : 23
Utkání řídili : hlavní : Radek Wagner, čárový Jan Poljak, Aleš Touš
Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L0048.