2022FotbalSport

FK Varnsdorf – AC Sparta Praha B  2:0 (2:0)

Ve dvanáctém kole podzimní části F:NL ročníku 2022/23 přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém stadionu 16. října 2022 pražský AC Sparta Praha B. Dosavadní bilance hostů na venkovních stadionech byla velmi záporná. Jedno vítězství a pět porážek. To statistika domácím byla přesně opačná. Pět vítězství a jen jedna porážka. Pěkné počasí a dobré výkony přivedly do ochozů Kotliny přes tisícovku diváků, kteří byli zvědaví, zda další tři body zůstanou ve Varnsdorfu.

Od úvodního hvizdu hlavního arbitra bylo jasné, že domácí si jdou nekompromisně pro další tři body. A když již v šesté minutě se proti obraně pražanů prosadil a vstřelil úvodní branku utkání Abdullahi Tanko, alias Mireček, asi nikdo o výsledku utkání nepochyboval. Kromě hrstky sparťanských fandů. Domácí rychlá branka uklidnila a předváděli pohledný fotbal. Bylo jen otázkou času, kdy si vedení pojistí další brankou. To se jim podařilo ve dvacáté šesté minutě. Akci začal Matěj Radosta ve středu hřiště. Centrem našel Marka Richtera, který po proniknutí do velkého vápna zpětnou přihrávkou našel volného Adama Ondráčka a ten uklidil míč do branky, 2:0. Pěkná akce. Tlak domácí pokračoval, ale další slibné akce gólem neskončily. V závěru první půle se několika ojedinělými akcemi připomněli i hosté, ale varnsdorfská obrana všechny úspěšně eliminovala.

V druhé půli se dal očekávat nástup Sparty. Varnsdorfští se ale nenechali zatlačit do defenzivy. Naopak si vypracovali několik jasných brankových šancí, ale koncovka byla mírně řečeno zoufalá. Postupem času se domácí více stáhli do bloku před vlastní branku a nechali hrát pražany, kteří se snažili o vstřelení kontaktní branky, ale jejich akce nebyly ani přesné ani nápadité. Proto se skóre do konce zápasu již nezměnilo.

Cíl byl splněn body zůstaly v Kotlině a varnsdorfští se vyšvihli na druhou příčku průběžné tabulky.