2022HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Autocentrum Jičín  2:5 (0:3,2:1,0:1)

Ve druhém domácím utkání Krajské ligy mužů Libereckého kraje, ročníku 2022/23, se na ledu Zimního stadionu, v sobotu 22. října 2022, představil tým HC Autocentrum Jičín. Průběžný lídr soutěže.

Úvod první třetiny patřil hostům. Varnsdorfští si byli vědomi jejich síly, a proto se zaměřili především na defenzivu. Vše změnila sedmá minuta, kdy se za jejich brankou dostal k puku Vojtěch Němec a jeho zpětnou přihrávku si do vlastní branky nešťastně srazil domácí brankář. Kuriózní gól, ale i ty platí. Zaskočení domácí za necelých třicet vteřin inkasovali podruhé, to se prosadil Milan Průšek. Branka domácí probudila a začali se více osmělovat a tlačit do útočného pásma jičínských. Pro jejich velmi důraznou defenzivu neměl hlavní arbitr moc pochopení. V rychlém sledu se začal plnit seznam vyloučených. Bohužel varnsdorfští nabídnuté výhody z deváté a následně dvanácté minuty nevyužili. Naopak ve čtrnácté minutě opět inkasovali z hole Lukáše Kollmana. A mohlo být i hůře, neboť od šestnácté minuty na trestné lavici za hru vysokou holí odpočíval Kouřil. Ale ani hosté svou šanci nevyužili.

Od začátku druhé třetiny se domácí začali více prosazovat a tlačit od útoku. Přesto to byli oni, kdo na začátku dvacáté páté minuty inkasovali čtvrtou branku z hole Vojtěcha Němce. Ale za šestnáct vteřin Jan Matějka nenápadnou střelou překvapil brankáře hostů a snížil na 1:4. Pro domácí mohlo být i lépe, kdyby proměňovali šance a využili přesilovky. Od dvacáté sedmé a následně deváté minuty hráli dlouhou přesilovku pět na čtyři. Nevyužili ji. Od třicáté čtvrté minuty hráli další čtyřminutovou přesilovku. Opět bez brankového efektu. Zužitkovali až tu poslední, když od třicáté deváté minuty za hákování na trestné lavici odpočíval jičínský Jaroslav Richter. Druhou branku varnsdorfských přidal Tomáš Kouřil. Druhá třetina skončila za stavu 2:4.

Poslední třetina byl oboustranný festival promarněných a nevyužitých šancí. I když se opět hrál rychlý důrazný hokej, který se necelé stovce diváků musel líbit, hlavní arbitr sice tvrdou hru připustil, ale v mezích pravidel. Ale jakékoli náznaky přestupků nekompromisně trestal. Na obou stranách. Varnsdorfští si vypracovali několik velmi dobrých šancí ke skórování ale ani jednu neproměnili. Nevyužili ani dvě přesilovky pět na tři.  Hosté na tom by úplně stejně. Největší šance na zdramatizování utkání se domácím naskytla dvě minuty před koncem hrací doby. V padesáté osmé minutě byl za nedovolené bránění poslán na trestnou lavici jičínský Marček. Varnsdorfští odvolali brankáře a zkusili přesilovku šest na čtyři. Ale za dvacet vteřin byl za sevření puku rukou vyloučen domácí Falta a bylo po výhodě. V poslední minutě hrací doby, při hře čtyři na čtyři, se individuálně prosadil jičínský Řeháček a poslední brankou v utkání stanovil konečný výsledek na 2:5.

Statistika zápasu :

Domácí : 24:23 Matějka Jan (Oplt Daniel), 39:17 Kouřil Tomáš (Falta Josef)

Hosté  : 06:22 Němec Vojtěch, 07:10 Průšek Milan (Marček David), 13:57 Kollman Lukáš (Průšek Milan, Hladík Jakub), 24:07 Němec Vojtěch (Nový Radek), 59:12 Němec Vojtěch)

Tresty    :   12: 26

Využití  :   1:0

Diváci   :   75

Utkání řídili : hlavní : Lubomír Johan, čárový : Lukáš Damašek, Jiří Beran

Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L0016

Pohled na průběžnou tabulku  – základní části :

P Tým Z V VP PP P Skóre B
1. HC Autocentrum Jičín 6 5 0 0 1 28:14 15
2. HC Lomnice nad Popelkou 5 4 0 0 1 22:13 12
3. HC Turnov 1931 5 3 0 0 2 16:12 9
4. HC Česká Lípa 5 2 0 0 3 14:15 6
5. HC TS Varnsdorf 5 2 0 0 3 19:22 6
6. HC Frýdlant 6 0 0 0 6 9:32 0