2023FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Dukla Praha  3:4 (0:3)

V prvním domácím utkání jarní části F:NL přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém trávníku v úterý 4.dubna 2023 pražské mužstvo FK Duklu Praha.

Necelá pětistovka promrzlých diváků viděla dva zcela rozdílné fotbalové poločasy v podání domácího mužstva. V první půli zcela dominovali hosté, kteří varnsdorfským nedali mnoho prostoru pro realizaci. Již ve druhé minutě mohli inkasovat, ale tutovku ještě Moulis neproměnil. V jedenácté minutě to již bylo jinak. První rohový kop Dukla zásluhou Jiřího Pirocha proměnila ve vedoucí branku. Hosté zcela ovládli hru. Varnsdorfští se jen s vypětím bránili. Druhou branku hosté přidali ve dvacáté sedmé minutě. Po závaru ve velkém vápně domácích se nakonec přesnou střelou k tyči prosadil Lukáš Matějka, 0:2. A trápení domácích pokračovalo. Za deset minut to již bylo 0:3. Špatnou rozehrávku domácí obrany potrestal individuálním zakončením Lukáš Matějka. Varnsdorfští se v závěru první půle konečně lehce probudili. Ale kontaktní branku se jim vstřelit nepodařilo.

Druhá půle již byla herně vyrovnaná. Varnsdorfské zpět do zápasu dostala branka, kterou v padesáté první minutě vstřelil Pavel Osmančík. Jejich tlak byl sice velký, ale další branku se jim ani přes celou řadu šancí vstřelit nepodařilo. Naopak v sedmdesáté osmé minutě udeřila Dukla. Lukáš Matějka přízemní střelou zvýšil na 1:4. Varnsdorfským se sice podařilo v závěru vstřelit dvě branky, a to zásluhou Pavlo Rudnytského a Abdullahi Tanka, ale ani to na remízu nestačilo.