2023FotbalSport

FK Varnsdorf – SK Slavia Praha B  1:0 (1:0)

Ve druhém domácím utkání jarní části F:NL přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém trávníku v neděli 9.dubna 2023 další pražské mužstvo, SK Slavii Praha B. Po nevydařené úterní premiéře byla necelá sedmistovka fanoušků zvědavá, zda se jim druhý domácí zápas povede.

První poločas nabídl vyrovnanou dramatickou podívanou. Obě mužstva měla několik slibných šancí ke vstřelení branky, ale ani jedna ji nedotáhla do úspěšného konce. Vše podstatné v první půli se odehrálo v jejím závěru. V poslední pětiminutovce varnsdorfští zabrali a přitlačili pražany na jejich polovinu. Když se již zdálo, že snaha vyzní bez efektu, vypracovali si v nastavení sérii rohových kopů. Při třetím se centrovaný míč dostal až k zadní tyči, kde byl dobře postavený Pavel Osmančík a ten hlavou nedal brankáři Slavie šanci, 1:0.

V druhé půli měli více ze hry, a následně i šancí na pojištění vedení, domácí hráči. Také pražené byli několikrát blízko ke vstřelení vyrovnávací branky ale diváci se další branky již nedočkali. Přesto sledovali dramatický fotbal do poslední minuty. Body tentokrát zůstaly zaslouženě ve Varnsdorfu.