2023FotbalSport

FK Varnsdorf – MFK Vyškov  1:1 (0:0)

V jedenáctém kole podzimní části F:NL ročníku 2023/24 přivítali varnsdorfští fotbalisté na svém stadionu 1. října 2023 průběžného lídra soutěže, celek MFK Vyškov. Předzápasová bilance hostů po desátém kole – 7 vítězství, 2 remízy a 1 porážka. Průběžně první místo v tabulce s 27mi body. Statistika domácích – 0, 4, 6, průběžně poslední místo v tabulce se 4mi body. Na to jak dopadne souboj prvního se zatím beznadějně posledním týmem soutěže se přišlo podívat 525 diváků, kteří doufali že alespoň nějaké body zůstanou ve Varnsdorfu. Optimální by bylo, kdyby tři.

V prvním poločasu viděli diváci „neklidný“ fotbal s celou řadou zdržovaček. Hosté se asi domnívali, že dají branku z nějakého brejku, a tak se stáhli do bloku na svou polovinu a nechali hrát domácí. Ti to nejprve zkoušeli po pravé straně, ale tam byla obrana hostů pozorná. Vzrušení do ochozů přinesla až osmá minuta, kdy Dominik Gembický nebojácně pronikl do vápna po levé straně a vybídl ke skórování Dominika Kříže. Jeho pokus skončil na brankáři hostů. V deváté minutě domácí zahrávali rohový kop z pravé strany, ale hlavička jednoho z varnsdorfských opět trefila jen golmana hostů a Filip Firbacher se k odraženému balonu nedostal. Tlak domácích se stupňoval, ale ve finálne vždy chyběl kousek štěstí. Brankový moment domácím nabídla třicátá osmá minuta. Nepřesnost v rozehrávce vyškovské obrany využil ke střele na jejich branku Pavlo Rudnytskyy, ale míč na brankové čáře vykopl jeden z jejich obránců. Naopak ve čtyřicáté druhé minutě se do gólové šance dostal vyškovský Idjessi Metsoko, po kiksu v rozehrávce domácí obrany. Martin Vaňák jeho brejk zmařil. První polovinu utkání na šance jasně vyhráli domácí, ale branka nepadla žádná.

Ve druhé půli se hrál oboustranně útočný fotbal, a i když se ne každá akce podařila bylo na co se dívat. Domácí začali diktovat tempo. Jejich akce začaly být nebezpečné a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit branku. V šedesáté minutě domácí trenér poslal na hřiště čerstvé hráče do útoku. V šedesáté šesté minutě se čerstvé posily prosadily. Filip Firbacher vybojoval za hranicí vápna míč, naběhl si s ním do středu hřiště a vystřelil. Jan Stejskal sice jeho střelu vyrazil, ale na dorážku Dennyho Samka byl krátký. Stejně jako na reklamování domnělé ofsajdové situace. Radost varnsdorfských z vedení trvala jen šest minut. Rychlý útok hostů byl zakončen centrem za obranu na Idjesse Metsoka. Martin Kouřil ho zablokoval, ale při snaze odkopnout míč přeloboval Martina Vaňáka a míč skončil ve varnsdorfské síti. Smolný moment na chvíli poznamenal hru domácích, ale rychle se otřepali a v závěru měli další dvě vyložené šance ke vstřelení vítězné branky. Ale ani jednu nevyužili. Z pohledu hostů je nerozhodný výsledek a jeden bod do tabulky jejich vítězstvím. Varnsdorfští si dva body nevyhráli. Jak moc jim budou chybět, to se uvidí na konci sezony.