2023FotbalSport

FK Varnsdorf – FK Viktoria Žižkov 4:2 (1:1)

V předposledním domácím utkání podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA ročníku 2023/24 přivítali varnsdorfští na svém trávníku 29.října 2023 tým FK Viktoria Žižkov. V podzimním počasí se do Kotliny přišlo na utkání podívat 520 fanoušků. Ti byli zvědaví, zda domácí potvrdí venkovní vítězství na hřišti SK Hanácká Slavia Kroměříž v minulém kole.

Varnsdorfští byli od začátku utkání aktivnější, ale jejich útoky většinou končily před velkým vápnem hostí. Pražané se osmělili až v desáté minutě, ale jejich první ataky varnsdorfská obrana úspěšně odvrátila. Skóre se prvně měnilo ve dvacáté druhé minutě, kdy domácí vstřelili branku.
Akci začal Roman Zálešák, který si převzal míč na levé straně a nikým nehlídaný si to namířil přímo do velkého vápna, ve kterém zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Vojtěcha Stránského, jenž angličákem poslal míč do sítě hostů, 1:0. Ti, ale přidali na důrazu a za tři minuty bylo vyrovnáno. Rychlou akci zakončil Augusto Batioja, 1:1. V následujících minutách obě mužstva předvedla celou řadu nepřesných kombinací, ze hry se vytratil rytmus.  Další šanci vstřelit branku měli varnsdorfští ve třicáté šesté minutě. Po závaru před velkým vápnem si míč převzal Martin Ambler, který udělal rychlý výpad do vápna, ale po kontaktu s jedním z obránců soupeře se ocitl na trávníku. Hlavní arbitr ukázal na značku pokutového kopu, ale Martin Kouřil brankáře hostů Jana Čtvrtečku nepřekonal. Poslední krásný fotbalový moment první půle předvedl ve čtyřicáté druhé minutě domácí Solomon Osaghae, který povedenou střelou z dobrých třiceti metrů orazítkoval břevno Čtvrtečkovy branky.

V druhé půli se hrál vyrovnanější fotbal, ale do vedení šli domácí. V padesáté páté minutě zásluhou Jakuba Hodka, 2:1. Za dalších šest minut to již bylo 3:1. Branku hlavičkou vstřelil Pavlo Rudnytskyy. Pražané se připomněli za šest minut, když míč do sítě propasíroval Bernardo Rosa, 3:2. Uklidnění v Kotlině zařídil další brankou Jakub Hodka, když v osmdesáté čtvrté minutě zvýšil na 4:2. Za tohoto stavu utkání skončilo a poprvé v této sezoně zůstaly tři body za vítězství ve Varnsdorfu.

Obrazová část z prvního poločasu.