2023FotbalSport

FK Varnsdorf – Slezský FC Opava 2:1 (1:1)

V posledním kole podzimní části FNL 12. listopadu 2023 přijelo do varnsdorfské Kotliny mužstvo Slezský FC Opava. V podzimním počasí se na utkání přišlo podívat 455 diváků. A nutno předeslat, že jistě nelitovali, neboť po dlouhé době se na trávníku odehrála líbivá fotbalová bitva s vítězným bonusem pro domácí.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a oproti předcházejícím utkáním již byl vidět pokrok v souhře. Jejich útoky měly hlavu a patu, a hosté se jen s vypětím sil bránili. V sedmé minutě poslal opavským svou vizitku Josef Švanda, který si s míčem naběhl na střed hřiště a jeho střela zpoza vápna orazítkovala břevno. Další povedená akce v osmnácté minutě již byla úspěšně zakončena Matějem Kubistou, zpracoval centr z pravé strany, 1:0. Varnsdorfští dál hýřili aktivitou. Ve dvacáté čtvrté minutě měl na hlavě tutovku Pavlo Rudnytskyy, ale jeho hlavička minula prázdnou branku. V závěru první půle se hra vyrovnala i zásluhou celé řady nepřesností a drobných faulů. Před odchodem na přestávku si opavští po rychlé akci vypracovali jen rohový kop. Po jeho rozehrání se sice domácí zmocnili míče, ale než se rozhodli co s ním provedou, zmocnil se ho Jiří Janoščík a z otočky nedal Vaňákovi šanci, 1:1.

Druhý poločas si jak hráči, tak i diváci užili. Od začátku se varnsdorfští tlačili před opavskou branku. Jejich snaha byla v padesáté šesté minutě korunována vstřelením druhé branky. Jakub Hodka zpracoval kolmici od Osaghaeho, utekl obránci, obešel i vyběhnuvšího brankáře a poslal míč do prázdné branky, 2:1. Krásná akce. I když domácí měli v následujících patnácti minutách minimálně další dvě tutovky, kterými si mohli pojistit vedení, ani jednu neproměnili. Opavští se v závěrečné patnáctiminutovce nadechli k drtivému tlaku, ve snaze odvézt si alespoň bod. Ale jejich snaha o vyrovnání troskotala na bezchybně fungující obraně domácích a výborném Vaňákovi. I díky jemu zůstaly tři body ve Varnsdorfu.