2023HokejSport

HC TS Varnsdorf – Bílí Tygři Liberec B 7:5 (2:2,2:3,3:0) – MŽ

Ve třináctém kole „Ligy mladších žáků B sk. 15 – Liberecká“ se v sobotu 9. prosince 2023 na Zimním stadionu ve Varnsdorfu představil tým Bílí Tygři Liberec B.

První třetina zastihla domácí tým v útlumu. Hosté byli aktivnější, důraznější a lépe bruslili. Svoji převahu vyjádřili již ve druhé minutě úvodní brankou utkání, kterou vstřelil Jan Kratochvíl. Tentýž hráč za necelou minutu přidal i druhou branku a domácí se náhle dostali pod tlak. Důrazná domluva trenérů pozvolna přinášela ovoce. V deváté minutě na 1:2 snížil Vojtěch Veselý. Hra se postupně vyrovnávala a skóre se vyrovnalo ve čtrnácté minutě zásluhou Vojtěcha Pomichálka. Do konce první třetiny měli varnsdorfští třikrát možnost vstřelil branku při přesilové hře, ale ani jednu nevyužili. Zato vstup do prostřední části se jim vydařil. Ve dvacáté druhé minutě se poprvé v utkání ujali vedení na 3:2. Branku vstřelil Veselý. Za necelé tři minuty bylo srovnáno na 3:3 zásluhou Vendelína Dudy. A tentýž hráč za další tři minuty poslal hosty do vedení, 3:4. Ale za necelou minutu bylo srovnáno na 4:4. Autorem byl opět Veselý. Poslední slovo ve druhé třetině ale měli liberečtí. Ve třicáté minutě je poslal do vedení 4:5 Jan Kratochvíl. Ve druhé polovině prostřední třetiny měli domácí opět dvakrát výhodu přesilové hry, ale opět ani jednu nevyužili. Poslední třetina začala o několik minut později, neboť se čekalo na liberecké mužstvo. Za tento prohřešek hlavní arbitr udělil hráčské lavici dvouminutový trest. Ale ani tuto výhodu domácí nevyužili. Otočit stav utkání se jim podařilo třemi brankami střelcem utkání Vojtěchem Veselým, na něž hosté nedokázali reagovat.

 
Statistika zápasu :

Domácí : 08:55 Vojtěch Veselý (Sorád), 13:09 Vojtěch Pomichálek (Kukla), 21:23 Vojtěch Veselý (Belo), 27:40 Vojtěch Veselý, 45:51 Vojtěch Veselý (Sorád), 48:33 Vojtěch Veselý (Kukla), 53:51 Vojtěch Veselý (Sorád)
Hosté    : 01:50 Jan Kratochvíl (Láska), 02:26 Jan Kratochvíl (Erlebach), 23:52 Vendelín Duda (Kratochvíl), 26:54 Vendelín Duda (Eberlach), 29:59 Jan Kratochvíl

Tresty    :   4:16 minuty
Využití  :   3:0, v oslabení 0:0
Diváci   :   47

Utkání řídili : hlavní : Lukáš Damašek, Jakub Vaněk
Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L5061.