2024HokejSport

HC TS Varnsdorf – HC Frýdlant  1:4 (0:1,1:0,0:3)

V dohrávce druhého kola základní části KLM Libereckého kraje ročníku 2023/24 přivítali muži HC TS Varnsdorf na Zimním stadionu 7. února 2024 mužstvo HC Frýdlant, které v šestnáctém kole na domácím ledu porazili v poměru 4:2.

V první třetině byli hosté mírně lepším mužstvem. Domácí sice drželi krok, ale přece jen se více hrálo v jejich obranné třetině. I k první brance v utkání měli blíže oni. Poměrně lehká střela Františka Prokopa v desáté minutě překvapila brankáře hostů a puk se ocitl za jeho zády. Podle výroku arbitrů ale neskončil za brankovou čarou. Po buly v obranném pásmu frýdlantských upláchl varnsdorfské obraně Vojtěch Matějka, který nezištně přihrál najíždějícímu Filipu Havlíčkovi a ten skóroval do zcela odkryté branky, 0:1. Do první přestávky se stav již nezměnil. Ani v prostřední části se obraz hry příliš nezměnil. Ani jedno mužstvo nevyužilo přesilové hry, přesto se domácím podařilo ve třicáté deváté minutě zásluhou Františka Prokopa vyrovnat, 1:1. V úvodu poslední třetiny nachytal frýdlantský Luboš Dospěl domácí obranu, když sólo přes celé kluziště zakončil střelou, která skončila za zády bezmocného Dominika Březny, 1:2. Domácí se z šoku dostávali velmi pomalu. Když se již zdálo, že srovnali hru a mají na dosah vyrovnání, přišly ve čtyřicáté osmé a deváté minutě dvě hrubky v obranném pásmu, které hosté potrestali. Nejprve Martin Kolmann a za necelé dvě minuty Luboš Dospěl. 1:4. V závěrečné desetiminutovce varnsdorfští neměli šanci na zvrat v utkání, neboť hlavní rozhodčí nasadil přísný metr a tak většinu času hráli v oslabení, dlouhou dobu jim na ledové ploše chyběli i dva hráči. Frýdlantští, i přes úpornou snahu, další branku nepřidali.

 
Statistika zápasu :

Domácí            : 38:20 František Prokop (Matějka, Veselý)
Hosté               : 11:01 Filip Havlíček (Matějka, Capulič), 40:33 Luboš Dospěl, 47:10 Martin Kolmann, 48:55 Luboš Dospěl (Matějka)

Vyloučení         : 16:8 minut
Využití              : 0:0, v oslabení : 0:0
Diváci               : 35

Utkání řídili : hlavní : Lubomír Johan, čárový Jiří Beran, Pavel Černý
Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L0007.