2024HokejSport

HC TS Varnsdorf – BK Mladá Boleslav  8:10 (3:3,2:3,3:4) – MŽ

Ve dvacátém třetím kole „Ligy mladších žáků B sk. 15 – Liberecká“ se v neděli 3. března 2024 na Zimním stadionu ve Varnsdorfu představil tým BK Mladá Boleslav. Soutěž se chýlí ke konci a domácí si chtěli posílit pozici na druhém místě v tabulce. Hosté bojují o třetí místo s Bílými Tygry Liberec B a tak potřebují každý bod.

Hosté do utkání vlétli, ale skóre otevřel v sedmé minutě při přesilové hře varnsdorfský Vojtěch Pomichálek. Jenže ještě v téže minutě hosté vyrovnali zásluhou Antonína Kadeřábka a za dvacet jedna vteřin šli do vedení. Na 1:2 zvyšoval Matyáš Budinský. V patnácté minutě na 1:3 Ondřej Šlambor. Závěr první části poznamenala série vyloučení, čehož domácí využili ke srovnání stavu na 3:3 zásluhou Františka Soráda a Pomichálka. Prostřední část byla herně vyrovnaná a brankové dostihy pokračovaly v režii hostů. Nejprve v oslabení na 4:5 zvyšoval mladoboleslavský Denny Hanzlík, a to ve dvacáté osmé minutě. Miroslav Kukla vyrovnal za dvě minuty. Jenže za minutu si hosté vzali vedení zpět zásluhou Františka Rýdla, 4:5. Ve třicáté čtvrté minutě vyrovnal Jaroslav Kredl, a radost domácích trvala necelou minutu na 5:6 zvyšoval Kadeřábek. Do poslední třetiny vstoupili aktivně domácí, ale již za necelé dvě minuty prohrávali o dvě branky. Na 5:7 zvyšoval Rýdl. Kontaktní branku na 6:7 vstřelil za tři minuty Sorád. Za dvě minuty na 6:8 upravil skóre Kryštof Lejsek. Domácí se snažili, ale v padesáté osmé minutě inkasovali po deváté z hole Kadeřábka. Sice dvěma rychlými brankami Soráda a Pomichálka upravili stav na 8:9, ale hosté jim již více nedovolili. Naopak pět vteřin před závěrečnou sirénou udeřili a na konečných 8:10 upravil stav Budinský. Utkání sledovalo podle zápisu 63 diváků, kteří se postarali o pěknou kulisu.

Statistika zápasu :

Domácí : Vojtěch Pomichálek – 3 branky, František Sorád – 3, Miroslav Kukla – 1, Jaroslav Kredl – 1
Hosté    : Antonín Kadeřábek  – 3, Matyáš Budinský – 2, Ondřej Šlambor – 1, Denny Hanzlík – 1, František Rýdl – 2, Kryštov Lejsek – 1

Tresty    :   8:12 minuty
Využití  :   3:0, v oslabení 0:1
Diváci   :   63

Utkání řídili : hlavní : Lukáš Damašek, Jakub Vaněk
Statistika zápasu, údaje o hráčích a další podrobnosti o zápasu byly vypracovány na základě „Zápis o utkání“ číslo L5115.